Gardiner er ikke det mest spændende at bruge penge på, når man skal indrette sit nye hjem – og mange vælger da også at springe let og elegant over ved at vælge den lette løsning. Resultatet heraf er som regel, at dit hjem kommer til at fremstå kedeligt. Det er ærgerligt, for de rigtige gardiner kan faktisk være med til at fuldende din bolig.

Vælg først og fremmest dine gardiner efter rummets funktion

Det er ikke alle rum, der har den samme funktion. De fleste mennesker ser fjernsyn i stuen, sover på deres soveværelse, spiser i spisestuen og tager bad på badeværelset. Alle rummene har en eller flere funktioner, og der findes altid et gardin, der passer bedre i forhold til at opfylde denne funktion end andre.

Se derfor på, hvilken funktion dit rum har, inden du vælger gardiner. Du må aldrig vælge gardiner ud fra udseendet udelukkende. Tænk på, at de skal kunne opfylde en funktion i det rum, de hænger i. Hvis du skal se fjernsyn, kan det være rart, at du kan regulere lysindfaldet uden at skulle rulle gardinerne ned, så rummet bliver helt mørkt. Her er lamellgardiner en god løsning.

I spisestuen skal gardinerne ligeledes kunne regulere lysindfaldet, så de ikke genererer, når du sidder og spiser.

Udseendet er sekundært, men vigtigt

Når du har fundet ud af, hvilken funktion dine gardiner skal indeholde, skal du vælge et gardin, der passer til boligen. Det er ikke ligegyldigt, hvilken type du vælger, men vær også opmærksom på, at du vælger den rigtige farve og det rigtige materiale.

Den samme gardintype kan give rummet et forskelligt udtryk, afhængigt af materialet. Store voluminøse velourgardiner egner sig eksempelvis i en herskabsvilla, imens bomuldsgardiner er bedre i en lille, lys lejlighed. Men igen; der er ingen regler.

Er du i tvivl om, hvilke gardiner du skal have? Så kan du altid kontakte din lokale gardinbutik. De har som regel en gardinbus, du kan få ud til dit hjem, så du kan teste de forskellige gardiner, før du beslutter dig. Det er typisk lettere at forholde sig til.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here